Diet Coaching Summer Edition 2017

Και ναι!! Πλησιάζουν ή έχουν ξεκινήσει ήδη οι καλοκαιρινές σας διακοπές! Έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μέσα στο χειμώνα στην διαδικασία της αλλαγής του σωματικού βάρους ή/και λίπους και ανησυχείτε για τη διατήρησή του στη διάρκεια των διακοπών σας;
Ας δούμε μερικές Diet Coaching συμβουλές: 
  • Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα πολύ καλό και δυναμωτικό πρωινό που μπορεί να περιλαμβάνει άπαχα γαλακτοκομικά, δημητριακά χωρίς ζάχαρη, φρούτα εποχής και κάποιο αφέψημα.
  • Κάνουμε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα μας, τα οποία αποτελούνται από άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής, που είναι πλούσια σε νερό και συμβάλλουν στην σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας και την θωράκιση με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
  • Αποφεύγουμε τα τηγανιτά και τις βαριές σάλτσες και προτιμούμε τα ψάρια, άπαχα κρέατα και φαγητά μαγειρεμένα ελαφριά, χωρίς πολύ λάδι, σάλτσες και βαριά μπαχαρικά. Επίσης, καλό είναι να θυμάστε ότι τα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη δεν μας ξεδιψούν αλλά μας επιβαρύνουν με «κενές» θερμίδες. Απολαύστε με μέτρο!
  • Για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας πίνουμε άφθονο νερό (ιδανικά, χωρίς να φτάνουμε στο σημείο να διψάμε, διότι είμαστε ήδη αφυδατωμένοι), δροσερά αφεψήματα, αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και φρέσκους χυμούς, ιδιαίτερα τις ώρες που βρισκόμαστε στον ήλιο. Θυμηθείτε ότι το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του εντέρου!
  • Ξεχάστε τη λέξη "δίαιτα" και επικεντρωθείτε στην έννοια της "Απόλαυσης". Όταν είμαστε στη διαδικασία αλλαγής, η απόλαυση, συνήθως, λείπει από το ρεπερτόριο του λεξιλογίου και των αισθητηριακών μας μεταφράσεων. Και όμως, το πιο σημαντικό κομμάτι της συνεχούς τροφοδότησης των κινήτρων της αλλαγής (γιατί σίγουρα δεν ξυπνάμε κάθε μέρα με την ίδια διάθεση για προσεκτική και mindful διατροφή, φυσική δραστηριότητα και ολιστική θεώρηση της ευεξίας μας όταν είμαστε μέσα στη διαδικασία) είναι η Απόλαυση. Όσο αισθανόμαστε απόλαυση από το φαγητό, την άσκηση και οτιδήποτε άλλο επιλέγουμε να κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας, τόσο παραμένουμε πιστοί στην διαδικασία. Έτσι ακριβώς είναι και στις σχέσεις... :)
  • Δώστε τροφή και στο πνεύμα σας! Χρειαζόμαστε δυναμική ισορροπία για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε ουσιαστικά: ένα (ή και περισσότερα) καλό βιβλίο, γεμάτες συζητήσεις με φίλους και αγαπημένους, διαλογισμός ή άλλη μέθοδος ηρεμίας του νου, ασχολία με χόμπι είναι μερικά μόνο από όσα μπορούμε να κάνουμε για να ξεκουράσουμε και να ανανεώσουμε την πνευματικότητά μας. Η πηγή της δύναμης και της δράσης μας είναι το Πνεύμα.
  • Κολυμπήστε λίγο περισσότερο, χορέψτε σίγουρα, παίξτε (ξαναγίνετε οι ίδιοι παιδιά, αν δεν έχετε), γελάστε με την καρδιά σας, κάντε έρωτα! Απολαύστε τις μικρές στιγμές της ζωής, που όμως είναι τόσο μεγάλες…


            Καλές Διακοπές!!!


Σχόλια

Οι Αγαπημένες σας Αναρτήσεις

Οι Αγαπημένες σας Αναρτήσεις!